Kurz

FOAMROLLING

Obtížnost
FOAMROLLING
Iveta  - FOAMROLLING

Iveta

Rolování - posilování a masáž na válcích

10.07.2024
16:30 - 17:30
Penalizační zóna od 09.07 16:30
Cena kurzu 390 Kč
Lekce 1 / 3
Cena lekce 150 Kč

Během třech hodin minikurzu se zaměříme na:
Dolní část těla + záda -  seznámení se s technikou rolování, uvolnění bolestivých bodů dolních končetin, ošetření stažení spodní části zad, protažení svalů a posílení středu tělaOblast zad - uvolnění dolní části zad, ošetření stažených míst v oblasti hýždí, horní část zad - mobilizace hrudníku, masáž a uvolnění bolestivých míst kolem lopatek, ramenních kloubů, krkuHorní část těla + záda - celá záda se zaměřením na horní část, oblast lopatek, boků, paží a krku
Ve všech lekcích rolování dochází k posílení středu těla, vnitřních svalů, břicha, paží, fixaci lopatek a zlepšování koordinace těla. Ukazuji optimální pozice pro provádění rolování a jejich varianty. Vedu Vás, včetně případné korekce, ke správnému zapojení svalů celého těla podle fyzioterapeutické praxe.
A co je vlastně "FOAMROLLING"Foamrolling neboli "válcování" v překladu je speciální technika, kde svaly uvolníme a namasírujeme a přitom posílíme celé tělo na tvrdém pěnovém válci. 
Cvičení může posloužit jako zábavná forma uvolnění svalů a protažení po sportovní aktivitě, jako zahřátí před aktivitou, jako prevence bolesti ve svalech, odbourání bolestivých bodů (TrP) nebo jako posilovací cvičení pro celé tělo a střed. Při pravidelném rolování má navíc pozitivní vliv na psychiku.Úroveň obtížnosti si volíte sami, zda chcete více masáže a uvolnění nebo si při tom i více zaposilovat a zpevnit. 
Doporučuji dlouhý rukáv a dlouhé kalhoty. Válce jsou k dispozici.

Těším se na společnou prázdninovou rolovanou.

Ivet

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)